Dringend een loodgieter nodig? Bel 0467 03 61 32
Bel 0467 03 61 32 voor dringende interventies in de regio Ranst of Lier
Dringend een loodgieter nodig?
Bel 0467 03 61 32
Bel 0467 03 61 32 voor dringende interventies in de regio Ranst of Lier

Energiebesparende warmtepomp installaties

Welke warmtepomp kiezen voor je nieuwbouw of renovatieproject? En hoe laat je warmtepomp installaties efficiënt samenwerken met ventilatie en sanitair? Met helder advies op maat van erkend warmtepomp installateur Piotr Trenczek van GBEV maak je weloverwogen keuzes. Ook voor plaatsing en onderhoud mag je op onze ervaring en expertise vertrouwen. Zo heb je één aanspreekpunt voor alles wat met duurzaam bouwen en verbouwen te maken heeft.

GBEV warmtepomp oplossingen

Soorten warmtepompen

lucht/lucht en lucht/water warmtepompen
geothermische grond/water warmtepomp
warmtepompboiler met zonnecollectoren
hybride warmtepompen met HR-ketel
radiatoren & ventilo convectoren

Onze favoriete warmtepomp merken

Voor GBEV zijn betaalbare warmtepomp prijzen en betrouwbare productkwaliteit absolute topprioriteiten. Daarom werken we het liefst met Solvis en Weishaupt warmtepomptechnologie die uitblinkt in technische bedrijfszekerheid met een uitstekende prijskwaliteitverhouding.

Erkend groene energie installateur

Naast het G1 certificaat voor gasketel onderhoud, heeft GBEV ook de officiële RESCERT erkenning als “groene energie installateur” op zak. Dé garantie dat je voor een betrouwbare warmtepomp installateur kiest met diepgaande kennis over energiebesparende technieken.

RESCERT erkenningsnummer Piotr Trenczek: 05500

Altijd maatwerk

Welke warmtepomp het best aansluit bij jouw ambities hangt af van diverse factoren. Daarom komen we eerst ter plaatse om je huidige systemen, renovatieplannen en verwachtingen te bespreken voor we een voorstel op maat uitwerken.

Bij voorkeur combineren we verschillende energiebesparende technieken in één doordachte totaaloplossing. Daarbij stemmen we warmtepomp verwarming, ventilatie en sanitair optimaal op elkaar af. Net daar maakt de expertise van GBEV het verschil.

Graag een warmtepomp
offerte op maat?

We komen eerst bij je langs om je plannen in detail te bespreken voor we een voorstel op maat voor je uitwerken.

Woon je op minder dan 25 km van Ranst of Lier, dan zijn het bezoek en de offerte helemaal gratis

Veel gestelde vragen over warmtepomp installaties

De ecologische voordelen van warmtepomp verwarming zijn niet te onderschatten. Fossiele brandstoffen zoals mazout of aardgas zijn schaars én stoten schadelijke CO2 uit bij verbranding. Verwarmen met maximaal gebruik van hernieuwbare energie is en blijft dus een topprioriteit.

Het financiële voordeel is uiteraard ook mooi meegenomen. Omdat warmtepomp installaties gratis omgevingswarmte omzetten in bruikbare lucht- of waterverwarming, verlaagt je betalend energieverbruik aanzienlijk. Doordat een warmtepomp gemiddeld 4 à 5 keer meer energie oplevert dan ze verbruikt, is je investering ook snel terugverdiend. De aankoopprijs valt bovendien verrassend goed mee dankzij aantrekkelijke warmtepomp premies van de overheid.

 

SIMULEER JE WARMTEPOMP PREMIE OP MIJNVERBOUWPREMIE.BE

Een warmtepomp onttrekt gratis omgevingswarmte uit de natuur en verhoogt de temperatuur ervan. Volgens de thermodynamische principes wordt deze energieoverdracht gerealiseerd door arbeid, geleverd door de compressor (de pomp), die hiervoor slechts een minimum aan elektriciteit verbruikt.

Het proces om de lage omgevingstemperatuur om te zetten naar hoge temperatuur verloopt bij een klassieke compressie warmtepomp als volgt:

  1. In de verdamper (warmtewisselaar 1) verlaagt de druk waardoor de koelvloeistof in het gesloten circuit verdampt en omgevingswarmte uit de natuurlijke omgeving opneemt.

  2. De elektrisch aangedreven compressor zuigt die dampen aan en verhoogt de druk. Door het samendrukken van deze gassen verhoogt ook de temperatuur.

  3. In de condensor (warmtewisselaar 2) koelt het gas opnieuw af waardoor het terug vloeibaar wordt. De warmte wordt in deze fase overgedragen in leidingen naar de woning.

  4. Het expansieventiel verlaagt de druk waardoor de koelvloeistof terug ontspant en opnieuw gasvormig wordt. De cyclus is rond en herstart.

Er zijn verschillende types warmtepompen, telkens vernoemd naar de warmtebron en de locatie van de warmteafgifte. De meest voorkomende warmtepompsystemen:

  • Een lucht/lucht warmtepomp gebruikt buitenlucht voor het verwarmen van de binnenlucht in huis. Met een omgekeerde warmtewisselaar of in combinatie met ventilo convectoren is eveneens koeling mogelijk.

  • Ook bij een lucht/water warmtepomp is de buitentemperatuur de warmtebron. De warmteafgifte gebeurt aan het watercircuit van sanitaire leidingen, radiatoren of vloerverwarming.

  • De grond/water warmtepomp haalt aardwarmte uit de omringende grondlagen (grondboring) om af te geven aan een gesloten watercircuit. Deze geothermische warmtepomp heeft een erg hoog rendement, zelfs bij vriestemperaturen, en is daarom erg geschikt om grote volumes op te warmen zoals bij zwembadverwarming.

  • Bij hybride warmtepomp installaties werkt de warmtepomp samen met een bijkomende energiebron (bv. een gasgestookte hoogrendementsketel) om optimaal rendement te verzekeren. De slimme sturing houdt onder meer rekening met de buitentemperatuur om te bepalen wanneer de warmtepomp of de cv ketel afwisselend warmte opwekken.

MEER OVER HYBRIDE WARMTEPOMPEN

De EPB-regels voor nieuwbouw en renovatie worden steeds strenger. Denk maar aan de uitfasering van aardgasaansluitingen en de verplichting om verwarming op lage aanvoertemperatuur te voorzien in nieuwbouwprojecten sinds 2023. Een warmtepomp installeren is doorgaans essentieel om het verplichte E-peil te halen.

Warmtepompen vergelijken? Dat doe je aan de hand van het theoretische warmtepomp rendement, uitgedrukt in “Coefficient of Performance” (COP) of de “Seasonal Coefficient of Performance” (SCOP of SPF). Die laatste houdt rekening met temperatuurschommelingen doorheen het jaar. Het SCOP seizoensrendement ligt doorgaans maar net iets lager dan de COP.

Gemiddeld genereert een warmtepomp 4 keer meer energie dan ze verbruikt. Met 1 kW elektriciteit wekt de warmtepomp 4 kW aan warmte op, wat neerkomt op een COP 4 of maar liefst 400% rendement.

Belangrijk is dat verschillende factoren de werking en het rendement van warmtepomp installaties in de praktijk beïnvloeden. De opbouw van het volledige verwarmingssysteem, de isolatiegraad van de woning, de energiebehoefte, de buitentemperaturen, … Laat je daarom duidelijk adviseren voor je systeemkeuzes door een ervaren professional zoals GBEV.

VRAAG WARMTEPOMPADVIES BIJ GBEV

De overheid stimuleert duurzaam bouwen en energetische renovaties met verschillende premies. Voor het plaatsen van warmtepompen zijn aantrekkelijke premiebedragen voorzien. Klik door naar mijnverbouwpremie.be en simuleer nu al hoeveel premie je ongeveer voor jouw project mag verwachten.

Laat je een warmtepomp installeren door erkend warmtepomp installateur GBEV, dan ontvang je uiteraard alle nodige documenten en tips om de premie aanvraag vlot te laten verlopen.

Binnen 25 km rond Ranst en Lier
plaatsbezoek voor
warmtepomp offertes GRATIS.