Dringend een loodgieter nodig? Bel 0467 03 61 32
Bel 0467 03 61 32 voor dringende interventies in de regio Ranst of Lier
Dringend een loodgieter nodig?
Bel 0467 03 61 32
Bel 0467 03 61 32 voor dringende interventies in de regio Ranst of Lier

Vloerverwarming plaatsen bij renovatie of nieuwbouw

Omdat we bij GBEV bewust kiezen voor duurzame en energiebesparende verwarmingssystemen, behoort vloerverwarming plaatsen zeker tot onze specialiteiten. Bij vloerverwarming is namelijk slechts een minimum aan warmteproductie nodig voor een aangename gevoelstemperatuur. Een goede zaak voor het milieu, je E-peil én je energiefactuur.

1 partner voor je hele vloerverwarmingsproject

Maximaal rendement

Als RESCERT-erkend “groene energie installateur” is energiezuinig verwarmen onze absolute topprioriteit. Daarom kijken we naar het grotere plaatje en zetten we onze gerichte expertise in om het rendement van je vloerverwarming te maximaliseren.

Hoe we vloerverwarming plaatsen?

Vloerverwarming plaatsen kan met diverse materialen en installatietechnieken. Welke het best geschikt zijn voor jouw situatie hangt af van verschillende factoren, zoals de beschikbare opbouwhoogte, het type ondergrond en de eventuele nood aan vloerisolatie.

Bij GBEV hebben we alleszins voor elke uitdaging een geschikte systeemoplossing beschikbaar. We overlopen eerst de voordelen van elk vloerverwarming systeem in detail met je. Daarna beslissen we samen welke systeemoplossingen we in jouw woning toepassen.

Onze aanrader: REHAU vloerverwarmingsbuizen

Vloerverwarming plaatsen doen we bij GBEV het liefst met vloerverwarmingsbuizen van premium kwaliteitsmerk REHAU. Met deze verwarmingsbuizen ben je zeker van een snelle plaatsing, jarenlange gemoedsrust met een uitstekende prijskwaliteitverhouding.

Logo Rehau

Veel gestelde vragen over vloerverwarming

Bij oppervlakteverwarming stroomt warm water door leidingen ingewerkt in de vloer, wand of plafond. Die warmte wordt geproduceerd door een cv-ketel en/of warmtepomp en via warmtestraling afgegeven over een groot oppervlak waardoor de hele ruimte opwarmt. Een lage aanvoertemperatuur volstaat om een behaaglijke warmte in de leefruimtes te realiseren.

Nat systeem vloerverwarming: frezen

Vooral bij nieuwbouw projecten is de keuze voor een nat systeem vloerverwarming met ingefreesde verwarmingsbuizen het overwegen waard. Grootste troeven zijn de relatief voordelige installatieprijzen, de snelle plaatsing, het minimale materiaalgebruik en de lage opbouwhoogte.
Via onze vertrouwde en gespecialiseerde partnerfirma laten we eerst sleuven frezen in de bestaande chape. Daarna verzorgen wij het plaatsen van de vloerverwarmingsbuizen en het inregelen van de vloerverwarming. Tenslotte kan de vloer afgewerkt worden met isolatie en een dekvloer naar keuze.
Opgelet: Dit systeem vereist een vlakke ondergrond zonder doorsnijgevoelige technieken.

Tacker vloerverwarming

Met Tacker clips of nieten zijn de vloerverwarmingsbuizen op bijna elke ondergrond te bevestigen. Rechtstreeks op de (betonnen) constructievloer of op diverse vloertypes en vloerisolatie. Doordat de verwarmingsbuizen dicht onder de afgewerkte vloer liggen, is ook een uitstekende warmteoverdracht en warmtespreiding verzekerd.

Bij Tacker vloerverwarming heb je de keuze tussen aparte vloerisolatie of all-in-one Tackerplaten met geïntegreerde isolatie.

Vloerverwarming op netten

In geluidsgevoelige ruimtes zoals verdiepingen en kantooromgevingen is vloerverwarming op netten een erg doeltreffende oplossing. Doordat de onderliggende vloerisolatie de meeste trillingen opvangt en er geen rechtstreekse verbinding is tussen de ondervloer en de vloerverwarmingsnetten blijven contactgeluiden tot een strikt minimum beperkt.

Dat de netten op maat te positioneren zijn in de ruimte, zorgt voor een flexibel en snel installatieproces. Dit maakt netsystemen erg geschikt voor renovatie.
Afwerken doen we met egaliserend en warmtegeleidend dispersiemiddel en vloerbedekking naar keuze.

Vloerverwarming met noppenplaten

Op een rechte ondervloer kunnen we vloerverwarming op noppenplaten plaatsen. Een erg snelle plaatsingsmethode voor een supersnelle doorlooptijd van het installatieproces.

In vergelijking met traditionele verwarmingssystemen biedt vloerverwarming plaatsen meerdere voordelen:

 1. COMFORTABEL WARMTEGEVOEL
  Warmte stijgt en blijft bij klassieke verwarmingssystemen vaak tegen het plafond hangen. Bij vloerverwarming stijgt de warmte gelijkmatig van onderuit waardoor het warmtegevoel langer ervaart zonder koudebruggen.

 2. ENERGIEBESPARING
  Omdat een lage aanvoertemperatuur volstaat om voldoende warmtegevoel te creëren moet je veel minder stoken. Zeker in combinatie met een energiezuinige warmtepomp verlaagt je energieverbruik aanzienlijk.

 3. OPTIMALE LUCHTKWALITEIT
  Omdat vloerverwarming met warmtestraling werkt en niet met luchtcirculatie, worden geen stof of allergenen door de ruimte verspreid.

 4. AKOESTISCH COMFORT
  Geen tikkende geluiden omdat radiatoren ontlucht moeten worden. Vloerverwarming hoor je niet draaien.

 5. ESTHETIEK & RUIMTEBESPARING
  Bij vloerverwarming heb je geen radiatoren nodig, waardoor je heel wat plaats bespaart en je benutbare leefruimte vergroot.

Net als bij vloerverwarming wordt opgewekte warmte gelijkmatig via het volledige wandoppervlak verspreid. Daardoor krijg je een heerlijk warme knuffelwand.

Wandverwarming is vooral interessant als bijverwarming of in kleine ruimtes. In tegenstelling tot vloerverwarming is het namelijk iets moeilijker om warmte tot in het midden van de ruimte te brengen. Toch is wandverwarming erg interessant en dat vooral in badkamers waar vaak geen ruimte overblijft onder de vloer om extra technieken te plaatsen. Net in kleinere ruimtes is ook de plaatsbesparing (omdat er geen radiatoren nodig zijn) een interessante troef.

Jawel! Vanuit de collector vertrekken verschillende leidingcircuits aangesloten op specifieke leefruimtes. Elk van die circuits zijn afzonderlijk af te regelen. Wil je bijvoorbeeld iets koeler in de slaapkamers dan in de woonruimte? Kan perfect! Met intelligente zonesturing kunnen we zelfs automatische verwarmingsprogramma’s instellen.

Wil je een handje meehelpen bij onze installatie om het prijskaartje wat te drukken? Je materialen aankopen via GBEV en zelf vloerverwarming plaatsen waarna wij de aansluiting en inregeling verzorgen? Bij GBEV is veel bespreekbaar.

De grootte van het vloeroppervlak, de staat van de ondergrond en de systeem- en materiaalkeuzes beïnvloeden allemaal de totale kostprijs voor je vloerverwarming. Daarom maken we bij GBEV voldoende tijd vrij voor een plaatsbezoek met gedetailleerde prijsofferte op maat. Binnen een straal van 25 kilometer rond Ranst/Lier bieden we dit gratis aan.

Uiteraard bespreken we ook eventuele energiepremies, het vloerverwarmingsrendement, je energiebesparing en de terugverdientijd van je installatie.

ONLINE PREMIE SIMULATOR OP MIJNVERBOUWPREMIE.BE

Interesse in wand-,
plafond of vloerverwarming?

Nodig ons uit voor een kennismakend adviesgesprek met gedetailleerde prijsofferte.

Voor panden op minder dan 25 kilometer van Ranst of Lier bieden we deze service gratis aan.