Dringend een loodgieter nodig? Bel 0467 03 61 32
Bel 0467 03 61 32 voor dringende interventies in de regio Ranst of Lier
Dringend een loodgieter nodig?
Bel 0467 03 61 32
Bel 0467 03 61 32 voor dringende interventies in de regio Ranst of Lier

Hybride warmtepompen

Ook in bestaande (renovatie)woningen kan je goedkoop verwarmen met milieuvriendelijke technieken. Bijvoorbeeld met een hybride warmtepomp, waarbij een hoogrendementsketel samenwerkt met een intelligent aangestuurde warmtepomp. Meer weten over milieubewust en goedkoop verwarmen? Nodig warmtepomp specialist en RESCERT-erkend installateur Piotr Trenczek van GBEV uit Ranst uit voor een heldere uitleg en een competitief prijsvoorstel op maat.

Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een systeemoplossing waarbij een elektrisch aangedreven warmtepomp (meestal een lucht/water warmtepomp) en een bijkomende energie-opwekker zoals een hoogrendementsketel op gas afwisselend warmte opwekken voor verwarming en/of sanitair water. De intelligente sturing bepaalt wanneer de warmtepomp of de gasketel energie opwekken in functie van diverse parameters zoals de buitentemperatuur. Ook uitgebreide systeemcombinaties met ondersteunende energiebronnen (bv. warmtepompboiler) of lagetemperatuur installaties zoals vloerverwarming en/of ventilo-convectoren zijn mogelijk.

Voordelen hybride warmtepomp

Binnen 25 km rond
Ranst en Lier
GRATIS plaatsbezoek
voor warmtepomp offertes

GBEV is RESCERT erkend plaatser voor je warmtepomp premie!

GBEV heeft alle erkenningen voor installatie en onderhoud van gasgestookte cv-ketels en warmtepompsystemen zoals het G1 certificaat voor gasketel onderhoud én de officiële RESCERT erkenning als “groene energie installateur”. Zo ben je zeker van correct advies, vakkundige plaatsing én een vlotte premie aanvraag.

RESCERT erkenningsnummer Piotr Trenczek: 05500

Welke hybride warmtepomp kiezen?

Bij GBEV installeren en onderhouden we verwarmingssystemen van verschillende merken. Voor hybride warmtepompsystemen hebben we echter een uitgesproken voorkeur voor Solvis warmtepompen, want:

TIP

Combineer een hybride warmtepompinstallatie met ventilo convectoren.

Een slimme oplossing voor verwarming én koeling.

Veel gestelde vragen over hybride warmtepompen

In vergelijking met andere verwarmingssystemen zijn hybride warmtepompinstallaties een stuk goedkoper. De aankoopprijs valt goed mee en het rendement is erg gunstig, waardoor je de installatiekost al in enkele jaren tijd terugverdient. Zeker als je ook rekening houdt met het verlaagd btw tarief van 6% en de huidige energie-, renovatie- en warmtepomppremies.

ONLINE PREMIESIMULATOR OP MIJNVERBOUWPREMIE.BE

De installatie van een hybride verwarmingssysteem verloopt erg vlot omdat er meestal geen kap- en breekwerk nodig is. Bovendien kan het systeem aangesloten worden op bestaande leidingen en radiatoren. Die snelle installatie verklaart mee het budgetvriendelijke prijskaartje.

Hoeveel je precies bespaart met een hybride warmtepomp is afhankelijk van diverse factoren zoals buitentemperatuur, gas- en elektriciteitsprijzen, de isolatiegraad van je woning, … Toch zal je aanzienlijk minder gas en elektriciteit verbruiken met een hybride warmtepomp dan met klassieke verwarmingssystemen omdat de gasketel en de warmtepomp hun werking afwisselen om steeds op hun meeste rendabele momenten te functioneren.
Tegelijkertijd drukken de interessante aankoopprijs, de vlotte installatie en warmtepomp premies de investeringskost aanzienlijk. Globaal gezien verdient een hybride verwarmingsinstallatie zichzelf zo al binnen enkele jaren tijd terug.
Graag een indicatie van je potentiële besparing en terugverdientijd? De maatwerk adviezen en warmteverliesberekeningen van erkend “groene energie installateur” GBEV in Ranst brengen snel duidelijkheid.

ZET ONS AAN HET REKENEN

Een warmtepomp functioneert zoals een koelkast, maar dan net andersom. De eerste warmtewisselaar (verdamper) neemt warmte op vanuit de buitenlucht (of afgevoerde warme ventilatielucht). Een elektrische compressor drukt het koelmiddel vervolgens met hoge druk samen tot gas (waarbij warmte vrijkomt) en stuwt het richting de tweede warmtewisselaar (condensor). Die zet het koudemiddel terug om in vloeistof waardoor er opnieuw extra warmte vrijkomt.

De meerwaarde van het hybridesysteem zit in de slimme omschakeling tussen energie opwekkers. Van zodra de buitentemperatuur daalt, schakelt het systeem de warmteproductie automatisch over naar de geïntegreerde gasgestookte condensatieketel. Afhankelijk van het gebouw, ligt dat omschakelpunt (“bivalentiepunt”) ongeveer tussen -4 °C en +1 °C buitentemperatuur. Buiten die beperkte temperatuurvork blijft de energiebesparende warmtepomp actief.

Hybride warmtepomp Sovlis Lea

Bij hybride systemen werken verschillende energie-opwekkers samen. Afhankelijk waar de warmte opgevangen en afgegeven wordt en welke toestellen daarvoor zorgen, zijn diverse systeemopstellingen mogelijk. We lichten er enkele toe:

 1. HYBRIDE SYSTEEM ZONDER BUITENUNIT
  In dit systeem onttrekt de warmtepomp warmte uit afgevoerde en reeds warme ventilatielucht om de woning of sanitair warm water te verwarmen. Vandaar de alternatieve benaming “ventilatiewarmtepomp”. Wanneer de ventilatie onvoldoende warmte afgeeft, springt de cv-ketel bij.

   

 2. HYBRIDE SYSTEEM MÉT BUITENUNIT
  De buitenlucht is de warmtebron voor de warmtepomp die daarmee je huis verwarmt. Voor de opwarming van sanitair warm water zorgt de cv-ketel die ook bijspringt op koude dagen of bij vriestemperaturen.

   

 3. GECOMBINEERD HYBRIDE LUCHT-WATER SYSTEEM MÉT BUITENUNIT
  In een combi-opstelling wordt warmte opgevangen vanuit de buitenlucht (via buitenunit) én de afgevoerde ventilatielucht. De cv-ketel ondersteunt waar nodig.

   

 4. GECOMBINEERD HYBRIDE LUCHT-WATER SYSTEEM MET BUITENUNIT ÉN WARMTEPOMPBOILER
  Deze totaaloplossing onttrekt warmte aan de buitenlucht en afgevoerde ventilatielucht voor cv verwarming alsook uit zonnecollectoren voor de verwarming van sanitair water. Met drie energiebronnen hoeft de gasgestookte ketel nog maar zelden mee te produceren.

Nieuwsgierig
of nu al overtuigd?

Nieuwsgierig
of nu al overtuigd?

Vertel ons meer over je plannen tijdens een vrijblijvend plaatsbezoek.
Daarna werken we een gedetailleerde prijsofferte op maat van jouw project uit.

PS: binnen een straal van 25 kilometer rond Ranst of Lier
is deze offerteservice helemaal gratis.