logo GBEV

Ventilatie

Ventilatie, de longen van uw huis…
Ventilatie speelt een belangrijke rol voor een gezond leefklimaat. Een goede ventilatie is goed voor je gezondheid en is vooral energiebesparend.

Waarom is ventilatie in huis belangrijk?

Nieuwbouw projecten zijn vandaag zo goed geïsoleerd dat er geen verse lucht van buiten naar binnen kan stromen. Andersom kan de vuile lucht van binnen er ook niet uit. Daarom is goede ventilatie erg belangrijk. 

Een goed geïsoleerde nieuwbouwwoning wordt altijd voorzien van een ventilatiesysteem om te voorkomen dat hinderlijke en schadelijke stoffen en deeltjes in de woning blijven hangen. Hierdoor verkleint de kans op gezondheidsklachten en voel je je energieker.

Met een goed ventilatiesysteem voorkom je niet alleen geurhinder, maar vermijd je ook vochtproblemen in huis. Vandaag is een ventilatiesysteem verplicht bij nieuwbouwwoningen en grote verbouwingen. GBEV werkt vooral met TYPE D ventilatiesystemen. In sommige gevallen wordt ook voor TYPE C gekozen. 

De meeste mensen kiezen voor C of D (de ventilatiesystemen die het vaakst gebruikt worden). 

  • Systeem D heeft een aangenamer gevoel van ventilatie 
  • Systeem D haalt het hoogste temperatuurcomfort 
  • Systeem D biedt perfecte balans tussen aan- en afvoer van binnen- en buitenlucht 

TYPE C VENTILATIEYSTEEM:  ENKEL AFZUIGING MET VENTILATOREN 

Een ventilatiesysteem C voert vervuilde lucht af via afvoerroosters in ‘natte’ ruimtes (badkamer, douchecabine, keuken, berging, …) en haalt verse lucht binnen via raamroosters. Ook binnenshuis vindt luchtcirculatie plaats, meestal via roosters onderaan in de deuren.

TYPE D VENTILATIEYSTEEM: MET WARMTERECUPERATIE 

Bij een ventilatiesysteem D verloopt de aanvoer van verse buitenlucht en de afvoer van gebruikte binnenlucht mechanisch (geen roosters in ramen of muren). Via ventielen op het dak of in de muur wordt verse buitenlucht aangezogen. Omdat bij dit systeem de luchttoevoer en luchtafvoer volledig mechanisch geregeld wordt, noemen we dit balansventilatie. In de meeste gevallen is het D Systeem voorzien van een warmterecuperator. 

Advies & Overleg

GBEV zorgt voor een ontwerp van het volledige ventilatiesysteem. Hierbij bekijken we jouw situatie en houden we rekening met je individuele wensen. 

Planning & Uitvoering

Eerst plaatsen we de leidingen. Nadien plaatsen wij het ventilatiesysteem. Vervolgens worden de ventilatie-units geplaatst en wordt het ganse systeem netjes afgewerkt.   

sanitaire werken GBEV

Onderschat het belang van een professioneel geïnstalleerd ventilatiesysteem niet! Het is uitermate belangrijk voor een goede gezondheid, maar het is ook wettelijk verplicht bij nieuwbouw en grotere renovaties. 

Zehnder Ventilatie: een gezond en comfortabel binnenklimaat 

Zehnder ventilatiesystemen zorgen voor het beste binnenklimaat. De ventilatiesystemen brengen zuivere lucht in woningen en gebouwen op een energiezuinige manier. Met originele Zehnder filters zorg je ervoor dat fijnstof, pollen, roetdeeltjes en zelfs bacteriën niet in je woning terechtkomen. 

Elke dag genieten van verse en zuivere lucht, dat wil toch iedereen?

Door de buitenlucht te filteren bij het binnenkomen in de ventilatie-unit, gaat deze langer mee. Dit verlengt de levensduur van je toestel. 

Projecten

Klanten